I övermorgon..

I övermogon åker vi och hämtar honom :D Galet va!

För övrigt åker vi dit i en mycket snygg och rymmlig bil *skrattar*

Att hon aldrig lär sig..

Ja tror ni inte jag skulle upp och hjälpa till och bära "lite" hö io går iaf... Sluta med att jag efter ett 10 tal balar låg på gräset med enorm smärta i ryggen...IDIOT jag är väl det mest passande ordet va! Va ju samma sak då jag bröt svanskotan... Upp på hästen för tidigt då med och så hamnade man i sjuksängen igen! Att man aldrig lär sig! Suck...
Ja i går kväll va en pina.... Tror nästan de gjorde ondare i går än först då jag fick ryggskottet.. Inte alls kul... Kanske lärde jag mig en läxa denna gång... Kanske...

Något som va lite skoj dock va att köra traktor :) Eftersom ja inte kunde bära fick jag köra, och ja de va minst sakt spännande... :)

Annars mår jag pyton i värmen, ja är en norrlandstös så är de bara ... Över 25-28 grader då vill inte ja va med längre... I går va de 31 då vi tog in höt å de e det nog minst nu med... huga! Inte ens här på kontoret e de behagligt... Typiskt!

Vill ha Torsdag nu, hämta vov träffa mor å far! Gör många flugor på smällen samtidigt! Mycket bra!

Vi hämtar han på Torsdag!

VI FICK HAN, WHOHOHIOHOHO!!!

På Torsdag kl 18 hämtar vi han i Stockholm, sen åker alla tre på middag hos mor och far! De ska bli helt underbart att få hem han!

Annars underhåller jag mig med att titta på min pojkvän då han tittar på Notting Hill.. Aldrig sett nån som tycker filmen är såååå rolig.. Visst den är bra, men detta komiskt! Sööötast :)

Ja e gladaste flickan i helaste världen för på Tors får ja hem världens gulligaste hund!

Mer styling!

Idag har vi varit, med en alldelles för stor bil på en alldelles liten ö haha eller nä vi va på tre olika öar, var av den sista va målet... På denna ö hittade vi denna soffa :) Jag har nu tok ont i ryggen, men bra blev de! Nu fattas de bara en fläckig hund i soffan! Och ja okey, de saknas ett nytt soffbord me :P
Inredning

hihi vi har fixat lite i dagarna här :)

matplats :)

Här är de sagt att han ska sova, men ja vet inte ja, tror hna kommer hamna i sängen :)

Koppel och halsband

Godis och tuggisar, å leksak så klart :)


Hundar utan hem..

En berättelse om situationen på Irland..

På Irland ser man inte på hundar på samma sätt som vi gör i Sverige. För oss blir de en familjemedlem och våran bästa vän. På Irland ses de mer som konsumtionsvaror. Många familjer skaffar valpar som de tröttnar på eller byter ut när valpen blir större och livligare. Till jul byter många familjer ut sin hund mot en ny valp. Andra skaffar en valp till jul och dumpar den efter nyår när barnen börjar skolan igen.
På Irland lever de flesta hundar i familjer på natten men medan familjen är på jobbet är hunden på bakgården eller springer lös och leker med hundkompisar på gatan. Den kanske gör grannens löptik med valpar eller rensar gatans soptunnor på mat.  En dag tröttnar någon granne och ringer kommunens hundfångare. En blå van dyker upp och en man i uniform fångar in ett par av hundarna på gatan. Hundarna tas till poundet som hundfångaren har avtal med. Här förvaras hunden i 5 dagar för att ägaren ska få chans att hitta igen sin hund.
I poundet är det kallt, mörkt och blött. Det luktar från många andra okända hundar. Några gnäller olyckligt och andra skäller i protest. Första dygnet sitter hunden i ett hörn och skakar av rädsla och saknar sin familj fruktansvärt mycket. Efter någon dag har hon hämtat sig från den största chocken och insett att hon fortfarande lever. Hon springer glatt fram för att hälsa på människan som kommer i hopp om att få komma härifrån. Men nej, hon måste stanna i 5 dagar...
Kennlarna i Dunboyne består av ett kallt smutsigt cementgolv. Det droppar från taket så det är alltid blött på cementen och hundarna har svårt att hålla värmen när de inte kan hålla sig torra. Det finns inget mjukt att ligga på och inget dagsljus. Allt är gjort av cement och stål. Atmosfären här inne visar alla tecken på att detta är helvetet på jorden. Hundar som kommer hit släpas in och gnällskriker av olycka och rädsla när de lämnas ensamma i kenneln och ståldörren slår igen bakom dem. Här har man sett de olyckligaste hundar man kan tänka sig. En liten genomvåt yorkshireterrier satt uppkrupen i sin matskål för att försöka hålla värmen. Kylan och stressen gör att kilona rasar på hundarna och 5 dagar i denna miljö kan vara mer än en hund klarar av under vintern. Hundarna får inte umgås med andra hundar och får inga promenader. De hundar som avlivas här får aldrig se dagsljus efter att de lämnats in.


Klockan 10 på morgonen 5 dagar senare kommer veterinären. De hundar som inte har blivit bokade att få komma till en familj eller ett rescuecenter släpas ut, ibland glada i tron att de äntligen ska få komma därifrån, andra under full protest som om de vet vad som väntar. Avlivningsmetoderna är ofta med spruta men kan också vara med el eller bultpistol.
Om hon är en av de hundar som det står "hundar utan hem" på så hämtas hon vid lunchtid av en djurambulans som tillhör Irish Pet Rescue. De hundar som bokats att få komma till Sverige sätts i var sin bur i den tempererade djurambulansen och sedan bär resan iväg till Leitrim Animal Welfare.
Vissa säger att man inte skall adoptera hundrar från andra länder utan istället  ta hand om de hundar vi har i Sverige. Vissa menar att det finns hundar som har det illa i Sverige med och som behöver ett nytt hem. Och visst jag kan förstå deras tankar. Men efter att ha undersökt situationen på Irland lite närmare är jag säker på att jag gör rätt... Detta är deras vardag, sådan vardag utsätts inte dom svenska hundarna för, därför tycker jag de är rätt och helt underbart av dessa seriösa organisationer och idiellt hjälper dessa djur..


Visst det finns skräckexempel från Spanien, men finns det inte alltid sådana exempel i alla situatioer... Seriösa kontra oseriösa...

Om jag får hjälpa en sådan här liten själ att bli en lycklig hund igen, att få en andra chans och samtidigt få den underbart söta hund jag alltid önskat mig, så skulle jag bli överlycklig... De vet vi på Fredag...
Nu tar jag intehonom för att han kommer från irland och jag tycker synd om honom, utan jag fastnade verkligen för denna söta varelse och gillar allt jag läst och fått berättat om honom...

Fredag kl 17...

På Torsdagkväll blir vardagsrummet sjukt snyggt... =)

På Fredag kl 17 får lägenheten sin dom... Ho ho!


Håll tummarna...

Jag gjorde slag i saken om detta med hund :) Jag har alltid sedan sålångt tillbaka jag kan minnas, kommit hem dragandes med allt från skadade fåglar till bortsprungna hundar hem till mor och far... Jag har lagt ner min själ i detta, en fågel blev kvar ganska länge, var med på familjefoto, lärde sig flyga... Satt på min cykel till stallet på styret, med vingarna utbredda och åkte med mig.... Pyret hetta han om ja inte minns helt fel.. 

Så då tänkte jag varför inte kombinera min vilja att hjälpa djur och min vilja att skaffa hund... Så sagt och gjort har jag tur och min lägenhet blir godkänt som adoptionshem till veckan då lägenheten skall inspekteras... Så hämtar vi hem en 1 årig terrier 2a Juli  från stockholm :) Jag är så glad så jag vet inte vrat ja skall ta vägen, de e sååå nära.... nervös att dom inte skall gilla lägenheten dock, men  ja hoppas...

För att göra allt så hundvänligt som möjligt så har vi idag möblerat om i lägenheten, blev sjukt bra! Fått ett litet skrivbord till datorn, fått upp hatthyllan, fått ner soffa nr två igen och gjort den vit. Allt är tipp topp...!Kanske jag sa innan att jag ville ha en dvärgpinscher, men detta är bättre för jag är KÄR!!
Sjukskriven med Ryggskott

Jaaa har inte orkat sitta så mycket vid datorn de senaste dagarna, har mest legat i soffan och kollat på massa skit TV och kännt mig som en gammal tant.. I lördags fick jag åka in på akuten för att jag knappt tog mig ur soffan för att jag hade så ont i ryggen.. Väl på akuten fick jag gå förbi alla andra och rätt in till läkaren för tydligen skakade jag så mkt av värken och va helt blek i ansiktet sa sköterskan som mötte mig.

Ryggskott blev diagnosen och jag fick åk ahem med tabletter och vila. Försökte ta mig till jobbet på Måndagen... Fick typ samma bemötande av min chef då jag anlände som jag fick av sjuksköterskan på akuten.. Han va helt säker på att jag skulle svimma och va i väg å hämta vatten. Så jag fick åka hem lika fort jag kom dit, och sedan dess har jag legat i min lilla soffa.. Mest sett fram i mot eftermiddagarna då min söta pojkvän kommit och underhållit mig =)

Nu står regnet ner som spön i backen och min rygg värker mer idag än i går... Så blir de tydligen då man anstränger ryggen för mycket dagen innan, då får man betala dagen efter....  Ska bli spännande att se hur de ska gå i morgon med tält i fjällbacka över midsoomar....  Hur stort tält behöver man för att få in en TÄLTsäng? De heter ju ändå Tältsäng väl... eller e de ett gammalt namn kanske?!

Nu skall jag återgå till min soffa och hoppas på att dom kanske vill ge oss en hund!

Kompis..

Jag vill skaffa mig en hund ... Jag fyller faktiskt 25 snart och börjar bli gammal, får man inte ta sånna beslut då? Ja vet att endel tycker man inte har tid över för en hund, men ja anser ändå efter stor eftertanke att man visst har de, om man nu är två ..  Som Sara säger, bättre att skaffa valp nu då man pluggar ist för då man har två barn och 8-5 jobb, om man nångång har tid så är de väl nu... Sen vet ja att de kostar pengar oxå me försäkring å allt så ja behöver inte hör de, jag vet... Ja har inte köpt nån änn, ville bara visa er denna underbara varelse :)

Kompis ska han/hon heta och jag vill ha en dvärgpincher eller en korsning dvärgpincher/Chihuahua...

Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen!

Ja vad mer behöver sägas då skatten idag anlände på mitt konto... Prisa Gud här kommer skatteåterbäringen!!

Lunchtanke..

En lunchtanke som egentligen var en tidigmorgon tanke från då jag satt på bussen i morse till Stenungsund.. I Sverige gör man allt för att inte stå/sitta/ligga/allmänt vara nära andra människor man inte känner... Jag tänkte på de då vi komf ram till en hållplats i morse som man har bra översyn över innan bussen kör fram. Där står de 5 pers och väntar på bussen. En står i busskuren en annan på högra sidan av busskursen, den tredje på vänstra sidan av busskuren.. Och de 2 sista personerna står med lagom avstånd mellan varandra på den upplagda trottoaren... lagom avstånd är så långt i från varandra denna lilla trottoarkant når. Sedan då bussen kör upp drar sig personerna närmare varandra och bildar en kö..  Så sent som möjligt men ändå så pass att man hänger med i tid tils bussen öppnar dörrarna.. Väl inna på bussen letar man desperat efter en ensam plats nånstans... finns ingen sån får man med en ledsen min vackert sätta sig brevid nån annan, men så långt på sin kant man bara kan...

Ganska konstigt fenomen de där.. men jag är sån jag med, jag gör exakt likadant.. Skulle nån bryta mot trenden skulle man inkräkta på nån annans revir och troligen räknas som "konstig" ... Hur blev de så här? De funderade jag på i morse men kom inte fram till nåt svar ja kan redovisa..

I England bildar folk köer för allt istället... Oavsett vad de handlar om så skall de köas, till bussen, till buktiker till bio till allt... Även om personerna i fråga inte ens vet va dom köar till.. Man kan lixom ställa sig vart som helst och bilda en liten kö och garanterat så kommer andra att hänga på.. fast man egentligen inte köar till nåt alls..

Nu skall jag fortsätta sortera mina papper :)


" Det är vad vi tror att vi redan vet som hindrar oss från att lära oss nytt " Claude Bernad


Fredag..Den här veckan
har gått så sjukt fort, vet inte riktigt vart den har tagit vägen... Nytt jobb nya rutiner... De är väl de som gör att dagarna går så fort... De tar mkt av ens själ och kroppsliga styrka att lära sig nya saker hela dagarna och ta in alla nya intryck.. INte för att jag egentligen kanske gör något jätte avancerat, men endå kräver de min konstanta uppmärksamhet... Så när ja kommer hem är jag döende... laga mat duscha sova typ... Skulle behöva göra klart de sista i lägenheten och tvätta skulle ja me behöva.. Men ja de är väl sånt man har helger til va?!

Men jag trivs fint på jobbet iaf :) Sitter på den avdelningen ja vill, inom miljö...  Min Chef tyckte att min kommande masterutbildning lät bra... De gjorde gott =) På sommaren arbetar man bara 7h/dag på Akzo Nobel, de är nice då man har månadslön =) Så tar de bara ca 1h hit till kontoret i stenungsund istället för 1.5 h till Berget, de e himmla nice, bara ett byte vid backaplan sen e man framme, Frukost ätes på bussen så ja kan med gott samvete kliva upp 06.15 på mornarna... tro aldrig ja kunnat kliva upp så sent på nåt av mina sommarjobb de senaste 5 åren iallafall :PMest svammel blev de idag... Hade en riktigt bra  fundering innan ja egentligen hade tänkt ta upp här nu under min lunchrast, men den hann springa iväg innan ja fick ner den.. kanske kommer den tillbaka under dagen då lovar jag att återkomma.. för visst är ni sjukt nyfikna?? ;P

Bizmark

Bizzelove :)

Tack Danielfotograf :)

RSS 2.0