En dag i solen

Daniel har vart fram med sin kamera och min lätt runda kropp fick bli lite måltavla :P nu skall jag inte besvära er med de utan en annan bild jag tycker blev sjukt bra, på mina ben :P men kontrasterna och färgerna blev så vackra tycker ja :DMamma vs maskros och gammal skiss

Idag har varit en mycket slapp dag och även en mycket varm sådan :) Termometern har varit uppe på 29.5 under dagen och med tanke på hur jag mår i för varm väder tackar jag gudarna för att jag inte backpackat i länder som Magda gjort detta halvår :P Men med några duschar mellan så trivdes ja kanon ute i min solstol med min Coca cola :)

Hittade även några vänner i gräset ... Mamma vs Maskrosor 0-1 (?) ;)Hittade även en gammal skiss då pappa städade från 2000 som jag gjort... Inte så mkt till djup i bakgrunden dock, men jag e ju amatör :PI morgon åker jag hem till Göteboooorg :D

GRATTIS på 25 årsdagen!

Detta inlägg vill jag tillägna en mycket speciell kille vid namn Rasmus som idag blir 25 år ung!! :)

Han föddes alltså under det fantastiska året 1984  då bland annat Bröderna Herrey vinner Eurovisionsschlagerfestivalen i Luxemburg med Diggi-loo, diggi-ley och det första kvinnliga fotbolls-EM vinns av Sverige.
Så för dig Rasmus vill jag återigen sjunga Ja, må han leva...


Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!


Och när han har levat
Och när han har levat
Och när han har levat uti hundrade år!
Ja, då ska han skjutas.
Ja, då ska han skjutas
Ja, då ska han skjutas på en skottkärra fram!


Och när han har skjutits
Och när han har skjutits
Och när han har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas på en häst bakåfram!


Och när han har hängits
Och när han har hängits
Och när han har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas i en flaska champagne!


Och när han har drunknat
Och när han har drunknat
Och när han har drunknat i en flaska champagne
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas på sin födelsedaaag!


Ett fyrfaldigt leve för Rasmus, han leve HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA HURRAAAA!

För han har blommor i sitt hår.. som bara jag kan se (?) :)

Utveda väg 11 tomt 4

Välkommen till Utveda, väg 11 tomt 4 lyder adessen och precis som det låter så är denna adress belägen mitt ute i ensama tomma skogen... Eller visst finns de grannar men huset är beläget i en liten stugby på en ö 20 min med bil utanför norrtälje. Men läget är idyllisk och typiskt svenskt med bastu, svensk flagga, falurött hus med vita knutar, en SAAB och en Cabby husvagn...svensk idyll...
Carporten som är en av alla tillbyggen på detta hus, en i raden av bland annat utbyggnad av huset samt 2 nya altaner... Denna har jag iaf i dessa dagarna vart med och målat.. En ganska så trevlig sysselsättning med ipoden i öronen...
Mammas lilla cab, sportbil och husvagnen :)
Tankar från en blond hjärna med framtidsplaner..

På Tisdag åker jag hem till Göteborg igen :) Känns skönt att få komma hem, eller ja hem kommer jag väl inte förnsen nästa Söndag antar jag då jag återigen får min lägenhet.. men känns ändå skönt att få komma hem till min stad igen :)

Jag är nöjd med att vi åkte till Brighton jag och Anna, de gav en perspektiv på saker och ting och nånstans, även om man inte skulle tro det, så hittade jag mig själv.. Som många vet var jag lite (lätt underdrift) lost innan jag åkte och visste väl varken riktigt ut eller in... Nu känns det som alla val jag gjort har lett mig hit och faktiskt så känns de bra, även om det så klart inte känns bra att jag på vägen säkert sårat nån annan som stod mig nära..

Livet är väl så, att man inte kan gå på tå och se sig för hela tiden för att försäkra sig om att man inte trampar på någon annans tår... går man så med blicken på sina och andras fötter kommer vägen man går på bli oänligt lång för hur skall man kunna se vart man är på väg om man inte tittar upp.. Hur skall man kunna inse att riktiningen är fel om man tittar på sina egna fötter...  Jag tror man kan se livet som en dans... Man har sin vilja och sina drömmar i blicken och blir förd fram av mannen i ens liv... Om man har blicken på fötterna vid marken hur skall man då kunna kommunicera och förmedla  viljorna och drömmarna till varandra?!

Jag kommer väl alltid vara sån som vill vara alla till lags hela tiden, men någonstans når man en gräns och inser att man måste ta hand om sig själv först, för när allt kommer omkring har jag bara mig själv i slutändan ändå, även om jag dansar fram med mannen i mitt liv, kan jag ändå bara styra över mina egna rörelser och han över sina... som tillsammans iofs kan ses som en enhetlig rörelse..

Vilka tankar skogen kan föra med sig va...

Hemma hos mor och far :)

Jaaa då va man hemma i Svea rike igen då :) Eller ja jag har varot hemma sedan i Lördags, men de har varit så kt att ta hand om här hemma så har inte bllitt så mkt tid över till att blogga... Men nu så är det bara jag , mor och far kvar här efter ett ett mycket trevligt besök sen i Söndags lämnade vätö i dag :)

Gick ganska bra att komma hem till svea från Brighton,,,  Dock hade jag alldelles för många kg i min väska jag skulle checka in på flygplatsen... Fick kasta min stackars kudde, mitt blondinschampoo, lite linnen och nå mer... Sen vägde den 14,5 kg så jag hade inte behöv slänga allt egentligen, men hur ska man kunna veta de på en höft sådär bara eftersom att de kosta 50p att vägs skiten och då man åker hem, har man ju så klart gjort av med alla småpengar som man inte kan växla in...

Annars så brukar dom ju aaldrig väga handbagaget... men denna dag hade man beslutat att man skulle väga iaf mitt handbagage tydligen... Men eftersom att jag är så laglydig gjorde jag som skyltarna sa och tog ur min dator ur handbagaget ... Precis då ber han mig ställa mitt handbagade på vågen... 12 kg säger han och tittar på min dator som jag står med i handen..  10 kg är max och i handen hade jag ju en dator som vägde minst 3 kg... skit tänkte jag detta går inte alls så bra... Men jag log lite generet mot han och han log tillbaka och sa "Thanks miss"  sen fick jag gå vidare ! *puh*

Annars är de lugn toch skönt här i skogen :) Har fixat med min lilla dator helda dagen så nu är de nästan så som jag vill ha den :) lite finlir kvar bara :) Min lilla Wall:e :)

Annars så börjar jag ganska många meningar med Annars så... de e lite knasig början egentligen på en mening, men ja gillar de :P

Hejdå..

Jag fortsätter mina hejdå.. Kanske för att de är lite som terapi för mig själv.. De senatse dagarna har jag bara gått runt i nån sorts liten bubbla... Jag bara är nu fram tills vi skall åka i morgon... Jag längtar tills jag skall åka men känslorna har lixom tagit slut.. Kanske har man kännt så mycket starka och olika känslor så länge nu att de inte fanns mer att ta av... Jag mår inte dåligt, tvärtom jag mår verkligen bra jag är nöjd med vår resa, ja är nöjd över att få åka hem och träffa nära och kära... Jag är helt enkelt nöjd ... i bland måste man väl få vara nöjd med även om man i vanliga fall är nån med nästan för mkt känslor?!

I går var en väldigt trevlig kväll.. Jag och Anna var först på modevisning av badmodet 2009 för Quicksilver och Foxy, gratis Corona och vin samt ja modeller i förda badmodet 2009! Behöver ja säga mer? ;)

Sedan bar det av för  två rätters ute för två och sedan anslöt vi till gänget som drack öl vid vår lägenhet..

Sedan bar det ut för att skaka rumpa ! :) Grymt roligt!

I dag var det hejdå klassen oxå...  Dock vill inte mitt interenet va med mer nu så bild på klassen får ni en annan gång :)Min resa hem..

Nu ni , nu får detta vara mitt sista Mc Donalds besök här i Brighton :) I morgon har vi en massa att göra innan öl och middagen påbörjas och sen drar jag hem över :)

Kl 08.15 lämnar National express hållplatsen i Brighton mot målet London

I London väntar förhoppningsvis Lill Anna för lunch, skictsnack och skratt :) Magkramp? :P

.... nästa buss avgår kl 14.18 och tar mig till Stansted airport

.... 18.00 avgår mitt plan mot Svearike :) först Skavsta sedan ett kärt efterlängtat återseende på Stocholmcentral..

...för att sedan ta oss hem till Mor och Far i Norrtälje, Vätö..

Vi ses  snart Sverige!

Bussbiljett bokad och korianer som knackarpa toalettdorren..

Jajamen da var alla biljetterna bokade infor min avresa hem mot Svea rike , kanns mycket bra :) Har just skrivit ut alla mina biljetter for lodagens avresa mot skavsta :) Har bokat en tidig buss tilll London for att fa traffa Anna lite innan jag aker mot Stansted airport :) Nu ar det bara en modevisning med nakna pojkar och gratis dricka pa Tors, avskedsol pa Fredag och packning som vantar innan avfard!

Annars har koreanska folk en liten jobbig vana eller ja alla aseater pa skolan nastan.. Om toaletten ar upptagen och det ar da uppenbart att nagon sitter dar inne (eller star for den delen) har dom en vana av att oavsett dra i dorren och knacka pa! Va tror dom skall handa? att man oppnar och fragor om dom vill komma ine?! Jag finner detta ganska irreterande men samtidigt komiskt vid tanken pa deras uttryck om man skulle oppna med byxorna nere och fraga vad dom vill hahah!

Vidare sa har jag och Anna raknat ut var snittkonsumtion av Keso har i england... vi kom fram till att vi fram till i Mandags atit 5 KG keso VAR hahah nu e vi inte langre lika sugna pa keso utan snarare lite acklade av oss sjalva :P
Sista veckan i Brighton..

Lite vemodigt är det endå.. Att inse att detta är vår sista vecka i Brighton.. Detta är min sista söndag här i Brighton..
Jag är lite delad i mina tankar om att åka.. I morse satt jag och pratade med Robert om vår nya flatmate som skall anlända i dag... och då vi satt där i köket och jag tittade mot dörren så mindes jag hur de var då jag och anna kom in innanför den dörren första gången... Då jag satt där kändes de som om det var i går... Och ändå är det i dag 8 veckor sedan vi klev över dend är tröskeln och fick de de kök som vi i dag förlikat oss med..

De känns som om jag är klar med detta nu, jag känner mig nöjd, jag känner mig nöjd med kursen, tror inte de ger oss så mkt mer nu av att sitta där .. men visst har vi lärt oss en massa under dessa 8 veckor.. Kanske mest av att lära sig använda språket, våga skriva på engelska i flytande text utan att behöva sitta med ordboken i andra handen.. Prata obehindrat utan att behöva söka orden i bakhuvudet, nu söker jag mer svenska ord jag väl pratar  svenska :P

En sak som jag alltid har faschinerats av är hur tidsuppfattningen ändras med tidsintrenvallet från en specifik händelse... Då man är mitt uppe i någontig och har roligt så kan dagar och timmar kännas som minuter... Medans då man kanske längtar efter nåt så känns dagar och timmar som månader av väntan.. Vardagarna känns som just vardagar dag för dag då man upplever dom... men ser du sedan tillbaka på de dagar du spenderade för en tid sendan så gick allting så himmla fort helt plötsligt..  De är något jag ofta tänker på... Hur ens egna tidsuppfattning fungerar... Ibland kan det vara en tröst i mörka tider, att när du väl klarat av detta och ser tillbaka så gick ju allt så himmla fort egentligen..

Nu känns det sjukt att vi avverkat 8 veckor här i denna underbara stad och att vi om 6 dagar är på väg hem igen... Men som jag sagt jag är nöjd och känner att jag är klar med Brighton och Sprachcaffe nu! Jag är glad att vi åkte jag är glad över de veckorna vi spenderat här och vad dessa veckor har lärt mig och känslorna de  väckt... Som jag om jag skall vara ärlig inte riktigt visste jag hade innan...

Jag älskar Nalle Puh, troligen för att jag känner med honom och känner igen mig i honom....

När man är en björn med en mycket liten hjärna och tänker ut saker, upptäcker man att en idé som verkade vara riktigt idéaktig inne i hjärnan, är annorlunda när den kommer ut i det fria och andra människor ser på.  / Nalle Puh

Just a ordinary "English teacher haircut"...

Idag försvann mina " spit ends" en gång för alla då min engelska lärare kastade sig över mig med sax och kam :p Och ja de blev helt ok va :) Även om jag skrek då hon försökte göra de ÄNNU kortare! Men vi möttes på mitten och kom till en kompromiss :PResultatet :) (nån förebild får ni inte för då kommer alla ba kolla på mitt fula slitna hår ;) )De va nog dagens uppdatering de :D Nu skall jag och Anna dra och laga lite taccos :D DE är Kanon!

Valborg...

Då var man tillbaka till Brigton igen då.. För tat försöka njuta av de sista 13 dagarna vi har kvar här i UK :) Valborg vart underbart... Kan inte med andra ord beskriva de tror ja.. De va bara helt enkelt helt jäkla underbart! Vädert var sjukt nice hela helgen speciell över valborg... underbart sällskap och sol, vad kan man mer begära!

Kanske har denna bligg blivit mer av en bilddagbok denna period men vafan ni får stå ut me de ;)

Helgen inleddes med ett besök på cortegebygget , här hittade jag min kära Peter :)Rasmus,herr Svetsexpert fick även han jobba lite, fast han va ledig från cortegandet den dagen, då alla ville ha hans hjälp :P Haha så de blev svetsning i flipflopp och kortbyxor, de är nog kanon ur säkerhetssynpunkt tror ja!

 

Sen var det dax att dra hem och fixa sig inför årets kalas, flickorna radade upp sig i soffan, sminkade och redo för party :)
Dock inte alla som vart utomlands i 7 veckor, vilket man kan ursilja i den lätta skillnaden på hyton ;)Sen väl inne på kalaset fick jag mina favoriter att sjunga för mig :DHann även med grillning under både Fredagen pch Lördagen :D Linda gör som vanligt mycket vackre poser ;)De va uppdateringen från Valborg de.. Nästa vecka på Lördag åker jag hem till mor och far och 1a Juni börjar jag jobba på Akzos kontor :)

RSS 2.0