Påväg till Stockholm..


Valla kor och juck-terrier

Semestern är slut och jag är åter tillbaka på jobbet, tog knappt nån lunchrast så tar lite pause nu när Akzos nätverk ej fungerar.. typiskt!

Helgen va trevlig, blev lite spontan fest i fredags som var mycket trevlig, singtar å grejjer, de gör hel kvällen lixom! I Söndags var jag hos pojkväns föräldrar med Terence.. Här fick han träffa Tarsan, en liten blandras kille som gärna vill leka... Terence ville oxå leka, men inte riktigt på samma sätt som Tarzan hade tänkt sig... Hela dagen gick Terence och juckade på Tarzan, när han inte juckade så brottades han med Tarzan för att kunna komma åt Jucka...  Jaha vi har alltså fåt oss en juckande-bög-Terrrier tänkte vi.... Men dagen efter träffar Terence den löpande tiken Troja och hela den dagen gick med ut på att jucka... och orkade inte Troja mer och la sig på rygg då, juckade Terence i luften brevid... Så va säger man om detta? Mer än Hahaha!?

När Terence inte teroriserade Tarzan på Dahle gård så vallade han kor! Jäklar i min låda va han vallade, stackars kossorna va vettskrämda! Och jag likaså, trodde ju att Terence skulle bli sparkad, men inte då han fortsatte att valla och valla dom stackars skrikande kossorna runt runt runt... När vi väl fick stopp på han var vi alla tre nerkletade i koskit och iallafall två av oss var mindre glada och den tredje överlycklig men trött i sina små ben..
Söööt

I början sas de att hunden skulle sova i sin bädd på golvet... ja och så blev de... första natten.. Sedan dess har han sovit i sängen på nätterna, helst ihoprullad vid min mage under täcket :)

Andra ställen man kan sova på är i mattes knä... Hur man ligger är inte så viktigt de beror lite på situationen.. :P

Så här kan de se ut..Eller så här..Om du läser detta..

    


Om du läser detta, även om vi inte snackas vid så ofta, lägg en kommentar om ett minne om dig & mig, bra eller dåligt, vad som helst! Därfefter lägg denna på din egna sida. Du kommer bli överraskad över vad folk minns...

Antagningsbesked 1

Idag kom svaret upp på studera.nu och jag vart antagen till min önskade mastersutbildning! Så den 1a September börjar
jag åter igen på Chalmers för att göra mina sista 2 år ! :D


Detta skall jag läsa i höst : Industrial ecology - for a sustainable society 

Beröm/Tacksamhet

När man skall lära någon nåt eller har bett om hjälp eller man gör ett jobb för någon så är det sån otroligt stor skillnad i bemötande från olika personer. Detta är nåt man får uppleva många gånger om som sommarvikarie. Vissa uppfattar en som en tillgång andra som en slavman kan kasta runt hur man vill.

Jag förstår nu innebörden av att träna med positiv träning hos tex hundar för jag har under den här veckan fått uppleva båda sidor... Gjorde ett jobb åt en únder några dagar och i Tisdags gick hon på semster med ett " gud vilket jobb du har gjort, tusen tack du är guld värd, hade aldrig klarat detta utan dig..." Och under arbetets gång berättade hon för alla runt om sig hur bra jag va då jag va i närheten och vilket skitjobb jag gjorde åt henne och hur taksam hon va.. Detta gjorde att ajg gjorde allt extra noggrannt och ville att de skulle se bra ut...

I går dock fick jag ett annat jobb av en annan på företaget. Skulle egentligen påbörjat arbetet i Måndags men de ville inte min dator. Detta skulle vara klart innan jag gick på semester förklarade hon (får semester i dag kl 12) Och då jag väl fick igång min dator rätt med hjälp av HP servicedesk som jobbade på den i två dagar så kastade jag mig över mitt arbete i går, vilket gick ut på att från ett antal hundra mail sortera in dessa efter mailadress till en excelfil utefter vad dom svarat i mailet. Jag jobbade för allt jag var värd och blev klar som nu. Då jag lämnar över till denna kvinna ber hon mig visa vart jag lagt upp excel filen. Jag visar henne och säger att istället för att ändra i hennes fil sparade jag över mina ändrigar och namngav denna fil med mitt namn på slutet. För att vi skulle kunna ha kvar den ursprungliga filen oxå. Då blir hon skit sur! Och säger att så kan man inte alls göra och hur tänkte jag egentligen, de är sånt här som jag just gjort som gör det jobbigt att jobba med delade dokument, tänk om alla skulle spara sina egna filer.. Jag deletade hennes ursprungsfil och sa (kanske lite för spydigt) att nu var problemet löst! och med de vände hon på klacken och gick ut från mitt kontor.

Jag blir så upprörd! Varför jobbar man arslet av sig för sånna människor?!

Hund hund hund.. Terence

Haha ja de ÄR verkligen allt ja skirver om och allt jag pratar om och allt ja tänker på! De är galet, men så typiskt mig, jag blir helt uppslukad!

Min hund hatar iaf regn... Haha han totalvägrade att gå ut i morse.. tillslut kom han med mig en bit hoppandes och glad men nån minut senare då regnet ökade ännu mer i intensitet la han sig ner med svansen mellan bena och darrade, någon sekund senare så försökte han febrilt hoppa upp i min famn.... Sötnos... Så jag satte han i gräset och väntade ut honom tills han hade gjort sina behov sen fick han gå in.. Haha han är en liten tönt! Men ack så ooootroligt söt!

Jag har separationsångest
och längtar efter honom så fort jag stänger dörren framför hans söta lilla nos... Galet! Då vi hade lämnat honom ensam en timma hemma för att testa häromdagen, blev han så glad då vi kom hem igen så han kissade på sig, stackars söta lilla älskling!
Tror min stackars pojkvän inte tycker han får samma uppmärksamhet nu efter att Terence har anlänt till familjen, men så är de så klart inte... Måste nog ta hand om han lite bättre :)

På Lördag kommer Sis och Magda, Wiiieee! :)


Utter eller hund?

Nu e han hemma, kom hem i fredags kl 06 och allt gick jätte bra! Han är mer underbar än vi någonsin kunnat hoppats på! Till och med pappa gilla honom!! :)

Här leker han hemma hos mor och far :)Igår var vi iväg och badade och Terence fick träffa Troja, herrejäklar va dom lekte, vi stod dubbelvikta alla fyra och skrattade! Och sen var de dax att bada, och Terence är GRYM på att simma, hur snabb som helst!! Tror vi fått en utter å inte en hund :P
Dålig bild då jag ställde in nå knas på kameran, men va enda ja hade då han simma :) Troja hade inte ne chans! ;)

Som sagt en mycket trevlig och snäll hund... En bild säger mer än tusen ord, eller?  :P hihi!Terrier blev Basenji

La ut bilder på Terence på ett forum och fick ett slående rasförslag!
Rasen heter Basenji och Terence likar rasen sjukt mycket... Kanske är han en blandning av nån terrier och en Basenji ?!


Basenjin är en högbent och elegant urhund, och en av världens absolut äldsta raser - den kan faktiskt vara så mycket som 12 000 år gammal. Dagens basenji är i första hand en sällskapshund, men de inre delarna av Afrika används rasen än idag som jakthund, i första hand för att driva vilt in i fällor. Basenjins främsta särdrag är dess oförmåga att skälla.

Basenjin är världens enda hundras som inte kan skälla, men den är ändå inte stum. Den har sitt eget speciella sätt att uttrycka sig på, ett mellanting av ett skrockande och en joddling. Basenjins struphuvud och stämband är annorlunda konstruerat än hos andra hundar. Stämbandens vibrationer är inte tillräckligt starka för att framkalla skall men däremot ett joddlande, gurglande läte som ibland av misstag kan uppfattas som en morrning. Joddlingen används i första hand som en glad hälsning men kan även användas i andra situationer när basenjin är glad, t ex när den väntar på sin mat, under lek mm. Det är dock väldigt olika hur mycket basenjis joddlar, vissa är väldigt pratsamma, andra joddlar knappt alls.

En basenji är att betrakta som en livlig och lekfull ras som gärna kelar och ligger nära sin ägare. Den är intelligent, självständig men ändå tillgiven och alert.


 

 


RSS 2.0